PKN
Protestantse Gemeente te Rijssen "Open Hof"
 
laatste nieuws laatste nieuws
zondag 06 09 2020
Beroep Ds. Dirk van Keulen

Zoals bekend heeft de beroepingscommissie onlangs haar verslag aan de kerkenraad uitgebracht. Daarbij werd het advies uitgebracht om een beroep uit te brengen op Ds. Dirk van Keulen, thans predikant te Luttelgeest. De kerkenraad heeft dit advies overgenomen.
Op dinsdag 1 september hebben voorzitter Nico van Geenen en de voorzitter van de beroepingscommissie Rindert Eckhart de beroepsbrief bij Ds. van Keulen thuis bezorgd.

Donderdagmiddag 3 september heeft Ds. van Keulen laten weten dat hij het op hem uitgebrachte beroep aanneemt. Een mooi bericht en voor de Open Hof een goede zaak!
Vrijdagmiddag 4 september kwam hij persoonlijk het “ Bericht van aanneming van een beroep “ bij onze voorzitter thuis bezorgen.
Hij werd daarbij verwelkomd met een boeket bloemen namens de Open Hof.

Wanneer Ds. van Keulen zijn intrede doet in de Open Hof is nog niet bekend; hij gaat hiervoor in overleg met zijn huidige gemeente in Luttelgeest.
Zelf verwacht hij, en dat zou mooi zijn, op de 1e adventszondag zijn intrede te kunnen doen.
De fam. van Keulen, die momenteel in Zwolle woont, is van plan zich in Rijssen vestigen.

Gerrit Pluimers, scriba Open Hof

kerktijd.nl
Tot nu toe hebben zich al veel personen aangemeld voor KERKTIJD.NL   Om in aanmerking te komen voor een uitnodiging = bezoek aan een dienst, moet u zich aanmelden via de mail die u heeft ontvangen of via opgave na een telefoontje van de wijkouderling. U ontvangt dan een uitnodiging voor de komende dienst indien er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.
Heeft u geen mail ontvangen of geen telefoontje, u kunt ook zelf contact opnemen via het mailadres kerktijd@openhof-rijssen.nl  of een aanmeldformulier downloaden via 
https://app.kerktijd.nl/member/register/7d3cb82c-4152-4dc5-8c4b-20cd59c1429f

Om samen te kunnen komen moeten wij echter als kerk voldoen aan een aantal regels van het RIVM, waarbij uw gezondheid en die van uw naasten het belangrijkste is. Om alles zo goed mogelijk in banen te leiden hebben wij als Open Hof een gebruikersplan opgesteld. U vindt dit op de website en het ligt in de hal van de kerk.
Uitgangspunt zijn de regels van het RIVM:
  • Houd  1,5 meter afstand van elkaar als u niet één huishouden bent
  • Desinfecteer uw handen
  • Blijf thuis bij klachten
Lees verder om meer informatie te verkrijgen hoe de kerkdiensten weer opgestart gaan worden
 
Maak iemand blij in de week van de ontmoeting.
“Ga met een gratis gebakje bij iemand op bezoek”
Ook dit jaar organiseren we weer de gebakjesactie in de week van de ontmoeting . Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen staan. Mensen die, niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Zeker in deze tijd komt eenzaamheid om de hoek kijken en hebben mensen meer dan ooit behoefte aan contact, een praatje, wat aandacht en afleiding.

Na het succes van vorige jaren hebben een aantal organisaties in Rijssen-Holten opnieuw de handen ineen geslagen om deze mensen een hart onder de riem te steken.  Evenmens, ViaVie Welzijn en de Mantelzorghulp Rijssen( met ondersteuning  van een samenwerking met de Rabobank, Gemeente Rijssen-Holten, Wijksaam Wierden en de Gemeente Wierden), roepen alle  inwoners van Rijssen en Holten op om donderdag  8 oktober of vrijdag 9 oktober a.s. met twee  gebakjes op bezoek  te gaan bij iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken. 
Ook u kent waarschijnlijk  in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo’n bezoekje fijn zou vinden. U kunt zich tot uiterlijk  1 oktober  a.s.  telefonisch of schriftelijk aanmelden bij  ViaVie Welzijn via telefoonnummer 0548-362755 of info@viaviewelzijn.nl Deelnemers ontvangen van te voren de aandachtspunten volgens de richtlijnen van het RIVM. 
 Het aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het bestellen van het gebak. In Holten kan het gebak op donderdag 8 oktober of vrijdag 9 oktober worden afgehaald bij bakkerij Nijkamp, in Rijssen worden
door de leerlingen van scholengemeenschap Reggesteyn heerlijke koeken  gemaakt ,  af te halen bij ViaVie Welzijn, Rozengaarde 75, ook op 8 of 9 oktober.


Vindt u het moeilijk om alléén te gaan, maar durft  u wel samen met iemand anders de stap te zetten, dan kan dat ook. Geef in dat geval wel duidelijk aan dat er dan 3 gebakjes besteld moeten worden. En kunt u werkelijk niemand in uw directe omgeving bedenken, maar wilt u wel iemand bezoeken, meldt u zich dan toch aan voor deze actie. Wij zoeken dan iemand voor u die u kunt gaan bezoeken. 
 


*****  Nieuwsbrief Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof – 7 24 juli 2020  *****

Beste gemeenteleden,

In de afgelopen weken stonden in de online diensten de gelijkenis van de zaaier en het zaad centraal (Mattheus 13). Jezus vertelt ons daarin dat het koninkrijk van God is als een mens die zaad zaait op de akker. Hij slaapt en staat weer op, dag in, dag uit. En het zaad komt tot ontwikkeling, het ontkiemt, het groeit, het komt tot volle wasdom en draagt vrucht. En hoe - de mens weet het niet.
Het zaad, dat is alles wat er in een mensenleven gebeurt. De mooie dingen, maar ook de pijnlijke dingen. In de afgelopen maanden hebben wij elkaar niet lijfelijk kunnen ontmoeten in de kerk. Dat deed en doet pijn. Want onze kerk is een open kerk, zoals de naam Open Hof vertelt, maar vanwege het corona virus was het niet mogelijk. Gelukkig waren we met elkaar verbonden door de online vieringen. Vanuit de kerk zaaiden wij de goede woorden van God de wereld in, uw huiskamer binnen. Wat er met de woorden gebeurde weten we niet. We gaven het uit handen en brachten het in de dimensie van God, zodat Hij er zijn weg mee kan gaan.

Nu staan wij op een belangrijk kruispunt in ons leven en in het leven van de kerk nu wij op zondag 23 augustus weer samen mogen komen onder het krakende dak. Een bijzonder moment waar we als kerkenraad en als gemeente naar uitkijken. Ook om te zien hoe het met een ieder gaat, maar ook om te zien hoe het zaad in het verborgene gegroeid is tot graan, hoe God in het verborgene in een ieder van ons ‘zaad gezaaid ’ heeft. En om ons samen opnieuw te laven aan de goede woorden van God. Moge het een feest zijn voor een ieder van ons!

Ds. Astrid Gouma
Lees verder
 

***** COLLECTE*****
Helaas kunt u niet fysiek aanwezig zijn bij onze diensten in de Open Hof, daardoor missen wij een belangrijk deel van de collecte inkomsten. Het doel van de wekelijkse collecte wordt op de beamer zichtbaar gemaakt
 U kunt uw collecte bijdrage ook overmaken op de volgende bankrekening van de Open Hof :

Diaconie Open Hof : Rekeningnummer diaconie NL 81 RABO 0347 3735 42

De kerk: Rekeningnummer kerk: NL 28 RABO 0373 7279 41
 

     of d.m.v.

Bij gebruik van de Givt app: vul 2 bedragen in,

•Het eerste bedrag is voor de diaconie
•Het tweede bedrag is voor de Kerk,
•tik op “volgende”,
•tik op “ lijst”, zoek ”PKN Rijssen Open Hof”
•tik op “geven”
•tik op “volgende”.
 DANK VOOR UW BIJDRAGE

***** TIP *****  De diensten zijn te volgen via kerkdienstgemist.nl  

                        Digitale collecte giften zijn natuurlijk welkom. Digitaal collecteren
                 

 
terug
 
 
*
KOMENDE KERKDIENSTEN
voor het bijwonen van de komende diensten
moet u zich eerst aanmelden op kerktijd@openhof-rijssen.nl
daarna kunt u, op uitnodiging de dienst bijwonen.

Zondag 20 sept. 2020
10.00 uur
Voorganger: Ds. H.van Dijk,  Enter

ook via Kerk tv/ radio

Zondag 27 sept. 2020
10.00 uur
Voorganger: Ds. H Nekeman,  Olst

ook via Kerk tv/ radio

Zondag 4 okt. 2020
10.00 uur
Voorganger: Ds. A. Gouma

ook via Kerk tv/ radio

 
 
*


 
*
ACTIVITEITEN
Open Hof Café

elke vrijdagmorgen  "OpenHof Café"
vanaf 10.00 u. bent u weer van harte welkom.

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.