++++ Lezing Prof. Dr. Manu Keirse: Helpen bij verlies en verdriet Woensdag 16 oktober Open Hof, Aanvang 20.00 uur ++++

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Rijssen "Open Hof"
Recente nieuws berichten:
 15-09-2019    Lezing Prof. Dr. Manu Keirse
 Lezing Prof. Dr. Manu Keirse
Helpen bij verlies en verdriet

WOENSDAG 16 OKTOBER
 De Protestantse Gemeente te Rijssen ‘Open Hof’ heet u van harte welkom op haar website. U vindt hier informatie over de activiteiten, het werk, de organisatie, adressen en het kerkgebouw van de gemeente. Wij hopen u hiermee wegwijs te maken in onze gemeente.


De Open Hof is een gemeente die behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en die haar eigen plek in Rijssen heeft. Mensen met verschillende achtergronden vinden bij ons onderdak. We zijn een open gemeente waar we omzien naar elkaar, waar ruimte is voor de menselijke maat en waar we elkaar met respect tegemoet treden ook als we verschillend over zaken denken.


Op zondag ontmoeten we elkaar als gemeente van Christus. We willen Zijn weg volgen. Hij is echter niet het eindpunt, maar het beginpunt. Vanuit dat beginpunt proberen we ieder op onze eigen manier onze plek in de gemeente in te nemen.


In de erediensten staat God centraal, zoeken we de relevantie van het geloof voor het leven van alledag en leggen we een link naar de huidige maatschappij. De diensten willen zowel een rustpunt bieden, alsook ruimte voor nieuwe vormen en liederen.


In al de verschillen die er in de gemeente zijn vinden we het belangrijk om momenten van ontmoeting te creëren om elkaar te verrijken en te bemoedigen.


We staan open naar onze omgeving en willen het dienend voorbeeld van Jezus volgen door de kerk ook door de week open te stellen voor al wie daar behoefte aan heeft.


We beseffen dat we niet alle antwoorden hebben, maar dat geloven een weg van vertrouwen is, waarbij de Heilige Geest Zijn eigen wegen gaat door de gemeente.Dienstrooster

22/09
10:00 - Ferry Buitink

29/09
10:00 - Ds. A. Gouma
Startzondag
Meer...

Activiteiten

20/09
10:00 - Open Hof Cafe (Open Hof)

27/09
10:00 - Open Hof Cafe (Open Hof)
Meer...