Op woensdag 20 februari om 18.00 uur organiseren wij van de Z.W.O. commissie een fantastisch stamppotbuffet. De opbrengst is voor ons project Dreamhouse. Komt allen en eet smakelijk!!!
Het kerkorgel
Informatie over het kerkorgel
Het Digitale Orgel is door Adriaan van der Poel uit Veenendaal is gebouwd.
Voor meer informatie over het orgel kijk op de volgende website: www.vanderpoelkerkorgels.nl


Persbericht
In tubantia dd 23 mei 2008

cms_kop_0747.jpg
De Protestantse Gemeente Open Hof heeft gisteravond in haar kerkgebouw aan de Stationsdwarsweg het nieuwe orgel gepresenteerd. Het is een elektronisch orgel, dat door Adriaan van der Poel uit Veenendaal is gebouwd. Het vervangt een sterk verouderd elektronisch orgel dat sinds de opening van dit godshuis op 2 september 1990 werd gebruikt om bij de erediensten de gemeentezang te begeleiden.

Het oude orgel werd daarvoor gebruikt in gereformeerd kerkelijk centrum De Kandelaar in Holten. Besloten is nu om het aan een kerkelijke gemeente in Roemenië te schenken.

De Open Hof is bij het kiezen van het nieuwe orgel zeker niet over één nacht ijs gegaan. Dat uiteindelijk niet voor een pijporgel is gekozen, maar voor een elektronisch orgel heeft niet alleen te maken met een aanzienlijk verschil in de aanschafprijs, maar ook met de relatief hoge onderhoudskosten van een pijporgel. Om zo'n instrument optimaal te laten klinken is immers een bepaalde vaste temperatuur en luchtvochtigheid gewenst. De Rijssense stadsorganist Dick Sanderman opteerde voor een pijporgel, maar kan zich de andere keuze wel voorstellen. " Maar het blijft natuurlijk een substituut met luidsprekergeluid..." Kerkvoogd Wim Geerding is zeer tevreden over het eindresultaat: "We hebben de Rolls Royce onder de elektronische orgels."

Het nieuwe orgel wordt zondagmorgen voor het eerst gebruikt in de eredienst en daar ook officieel overgedragen. Aan deze plechtigheid wordt medewerking verleend door de cantorij en kindercantorij.
Dienstrooster

27/01
10:00 - Ds. F. Buitink Heino
19:00 - Egbert-Jan Haselhorst
Egbert-Jan Haselhorst, jeugdwerker van Vrije Evangelische Gemeente, Nijverdal

Thema: “Wake-up”
M.m.v.: Duo Bram en Janine

03/02
10:00 - Ds. A. Gouma en Dhr. J.J. Hoefnagel, Sneek
School & Kerk-dienst Themalied
Meer...

Activiteiten

27/01
20:00 - Gespreksgroep 35+ Olieslager 58

30/01
09:30 - Ouderenkring Open Hof

31/01
20:00 - Kerkenraadsvergadering

04/02
20:00 - Groeigroep R. Bosmastraat 3
Meer...