PKN
Protestantse Gemeente te Rijssen "Open Hof"
 
Duiven loslaten op Eerste Pinksterdag bij de Open Hof Duiven loslaten op Eerste Pinksterdag bij de Open Hof
Loslaten van de duiven op Eerste Pinksterdag bij de Open Hof door Ds. Dirk van Keulen
Loslaten van de duiven
 

                                      

aanmeldformulier vrijwilligerswerk 
voor invullen van het form. download de bovenstaande  link

“Daden gaan woorden te boven” 
Er is in de kerk al regelmatig gesproken over een vrijwilligersbank. Met bovenstaand motto kunnen we veel voor elkaar betekenen.
Wat verstaan we onder zo’n vrijwilligersbank?            Als je hulp nodig hebt in de tuin, hulp bij een klus in huis, om de hond uit te laten als dat even niet lukt, oppassen, schoonmaken, mantelzorger ontlasten door aanwezig te zijn, meerijden naar het ziekenhuis, hulp bij de computer of welke vorm van hulp dan ook, hoe mooi zou het dan zijn als we als gemeenteleden elkaar kunnen helpen.
We hebben twee vrijwilligers, te weten Joke Voortman (tel. 06-30668794) en Gerdien Zandvoort (tel. 06-38162818), bereid gevonden om een database van vrijwilligers op te zetten en te bemiddelen tussen vraag en aanbod. 
Ben jij bereid om iets voor anderen te doen dan kun je je opgeven via het formulier dat je bij het kerkblad aantreft. Wees daarin niet te benauwd, onderken je talenten. Als je gevraagd wordt en het komt niet uit, dan kun je altijd nee zeggen. Het is belangrijk om een goed gevulde database aan te leggen om aan aanvragen van gemeenteleden te kunnen voldoen. Dat is de ene kant.
Aan de andere kant hebben we natuurlijk gemeenteleden nodig die de hulp kunnen gebruiken. Het kan best een stap zijn om hulp te vragen, maar als dat wat meer gemeengoed wordt, dan hebben de vrijwilligers ook het gevoel dat ze zich niet voor niets hebben opgegeven; dus schroom niet. Voor elke aanvraag, op wat voor vlak dan ook, zal serieus worden gekeken of er een vrijwilliger voor te vinden is. Je kunt je aanvraag alvast neerleggen bij Joke of Gerdien, telefonisch of via de mail :  vrijwilligersbank@openhof-rijssen.nl
Het is natuurlijk fijn als dit project van de grond komt en hoe mooi zou het zijn als we daar ook de kerk nog mee kunnen sponsoren. Voor elke klus vragen we in principe € 5,- (of wat u er voor over heeft) per klus of uur voor de kerk. De vrijwilliger die de klus heeft uitgevoerd kan het envelopje met geld en zijn/haar naam erop afgeven bij Joke Voortman, Banisweg 29 te Rijssen. 
De gegevens van de Vrijwilligersbank komen ook in het colofon achterin het kerkblad te staan.
We zien jouw opgaven en aanvragen graag tegemoet!!
Namens de kerkenraad van de Open Hof.
Sieb Terpstra, Inge Ligtenberg, Heleen Nijhuis
________________________________________________________

 
terug
 
 
Activiteiten

Komende kerkdiensten

Zondag 20 juni, Doopdienst
Voorganger: Ds. D. van Keulen
10.00 u.

Op uitnodiging of via Kerk tv

Zondag 27 juni,
Voorganger: Ds. F. Buitink, Heino
10.00 u.
Uitzending ook via Radio 350

op uitnodiging of via Kerk tv

Zondag 4 juli,
10.00 u.
Voorganger: DS. F. Buitink, Heino

op uitnodiging of via Kerk tv

Zondag 11 juli,
10.00 u.
Voorganger: Ds. D. van Keulen

op uitnodiging of via Kerk tv
 
 
Open Hof Café
Elke vrijdagmorgen  "OpenHof Café"
I.V.M. CORONA RICHTLIJNEN 
MOMENTEEL GEEN 
"OPEN HOF CAFÉ
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.