PKN
Protestantse Gemeente te Rijssen "Open Hof"
 
Geboorte en misschien wel dopen Geboorte en misschien wel dopen

                  

De geboorte van een kind, of de aankomst op Schiphol na een adoptie, is een feestelijke gebeurtenis binnen het gezin. De bediening van de Doop in de kerk maakt het feest in onze ogen compleet. 

Als u uw kindje graag wilt laten dopen dan kunt u dat aangeven aan de predikant. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen aan Ds. A. Gouma  Ds.astridgouma@openhof-rijssen.nl    of Ds. D. van Keulen   Ds.dirkvankeulen@openhof-rijssen.nl maar een geboortekaartje is ook van harte welkom.

Mocht u vragen hebben over de doop of misschien wel twijfelen dan kunt u ook contact opnemen met de predikant. Samen met haar kunt u zoeken naar mogelijke antwoorden en een weg om te gaan.

Het kan ook zijn dat uw kind al ouder is, of misschien wilt u als volwassene graag gedoopt worden en te midden van de gemeente belijdenis doen, dan is dat ook mogelijk.   Samen met u of met uw kind zoeken we naar wegen om de weg van de doop en eventueel belijdenis te gaan.

Nadat wij een geboortekaartje ontvangen hebben zal de geboorte afgekondigd worden in de eerstvolgende kerkdienst, en zal de geboorte of adoptie afgekondigd worden in het eerstvolgende kerkblad. Geeft u wel even aan wanneer u dat om privacy redenen niet of slechts gedeeltelijk wilt?

In de weken erna zal de ouderling van uw wijk contact met u opnemen voor een bezoek. Tijdens deze ontmoeting kunt u ook aangeven of u de doop verlangt voor uw kind en kunnen eventuele vragen besproken worden. 
In overleg met u zal er door de predikant een datum voor een doopzondag gepland worden. 

Meestal wordt er in de week voorafgaand aan de doop het doopgesprek gehouden. Dit is een gesprek waarbij alle ouders die die zondag hun kind willen laten dopen, samen met de predikant, de ouderling praten over de betekenis die de doop voor hen heeft, en waarom ze hun kind willen laten dopen. De predikant maakt hiervoor in overleg met allen een afspraak.

Tijdens een doopdienst worden de foto’s gemaakt door één van onze “Hof”-fotografen, en is er aparte oppas voor de dopelingen. 

Moge de doop van uw kind tot een feest voor ons allen zijn!
 
 
Huwelijk  Huwelijk 

Het is een feest als twee mensen kiezen voor elkaar en bewust “ja” zeggen te midden van de familie, vrienden en gemeente, en daarover de zegen van God meekrijgen.

Maar hoe doe je dat, met wie praat je en wie regelt wat?

Ten eerste is het belangrijk om een afspraak te maken met een predikant.
Als je graag getrouwd wilt worden door een van onze eigen predikanten dan moet je een afspraak met hen maken. Wacht daar niet te lang mee. Ook dominees hebben vakantieplannen en dagen die zij graag vrij willen houden. 

En mocht je in de kerkzaal van de Open Hof willen trouwen dan is het ook belangrijk om te weten of de kerk op jullie trouwdag beschikbaar is.

De kerk vraagt voor het gebruik van de kerkzaal een bepaald bedrag. In dat bedrag zijn de kosten voor een predikant, de organist en de koster inbegrepen. Hiervan wordt ook de huwelijksbijbel betaald. 
Let op….wanneer je een predikant en/of organist kiest van buiten dan levert dat geen korting op! 

Mogelijk heb je ook nog wensen ten aanzien van de catering, omdat je wilt dat een groep gasten koffie krijgt voor de dienst, al dan niet met een broodje. Of: misschien wil je de receptie in het kerkgebouw houden? Dat kan wel, het kost alleen extra geld.
Over de mogelijke kosten kun je contact opnemen met de kerkrentmeesters. 
En als het dan zover is dat de trouwdatum inzicht komt dan zullen er een aantal gesprekken plaatsvinden tussen het bruidspaar en de predikant, waarin de invulling en wensen voor de dienst ruim aan bod kunnen komen.  Ook zal er in die tijd een gesprek met de wijkouderling plaatsvinden. 
Samen met elkaar hopen wij er een onvergetelijke viering van de maken, in het Licht van Gods liefde. 
Geen lid?
Als je geen lid bent van de Open Hof, maar wel gebruik wilt maken van onze kerkzaal dan kun je contact opnemen met de beheerder; beheerder@openhof-rijssen.nl

Je kunt dan eventueel de voorganger van je eigen keuze (dominee, priester, pastoraal werker) meenemen en huurt bij ons dan alleen het gebouw.
 
 
Afscheid Afscheid
 
                                                                  
                                           
Iemand die u lief is, is overleden. En naast het verdriet en het gemis dat u heeft moet er veel geregeld worden. Daarbij kunnen de uitvaartbegeleider en de kerk/predikant u helpen.
U kunt de afscheidsbijeenkomst houden in de Open Hof. Dat kan zowel een kerkelijke uitvaart zijn als een afscheidsbijeenkomst die niet religieus van aard is.
Als u gemeentelid bent van de Open Hof is uw predikant misschien al door u of één van uw familieleden op de hoogte gesteld van het overlijden. Zij regelt samen met de nabestaanden de afscheidsdienst, waarin uw wensen leidend zijn. U geeft bij de predikant aan of u wel of niet gebruik wilt maken van één van onze organisten.
De uitvaartbegeleider neemt de wat meer zakelijke wensen voor zijn rekening. U hebt immers genoeg andere zaken aan het hoofd. U kunt hierbij denken aan reservering van de kerkzaal, condoleance gelegenheid, eventuele catering, aankleding van de kerkzaal, muziekkeuze. U kunt ook gebruik maken van één van de organisten van de Open Hof. Ook is het mogelijk om de dienst rechtstreeks uit te zenden of een geluidsopname te laten maken van de dienst. In overleg met onze koster is er heel veel mogelijk.

Ook als u geen lid bent van de Open Hof is het mogelijk om gebruik te maken van onze kerk. U huurt dan alleen het gebouw.
Als u de uitvaartonderneming laat weten dat uw voorkeur uitgaat naar de Open Hof als locatie dan kan hij of zij contact opnemen met de beheerder beheerder@openhof-rijssen.nl om te horen of de ruimte in de kerk beschikbaar is.

Wij wensen u een waardevol afscheid toe. 
 
 
 
Activiteiten

Komende kerkdiensten en voorgangers:

Alle diensten vangen om 10.00 uur aan (tenzij anders aangegeven) en worden tevens uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl 

Zaterdag 30 maart 21.00 uur
Voorganger: Ds. D. Juijn Delden
Stille Zaterdag

Zondag 31 maart

Voorganger: Pastor Dini Beuving
Pasen

Zondag 7 april

Voorganger: Ds. W. Oosterhof, Wierden
Kinderkerk

Zondag 14 april

Voorganger: Ds. G.J. Lambers Heerspink
Belijdenis en bevestiging

Zondag 21 april

Voorganger: Ds. G.J. Lambers Heerspink
Doopdienst / Kinderkerk

Zondag 28 april

Voorganger: Ds. De Vries-Smelt, Wierden

Zondag 5 mei
Voorganger: Ds. G.J. Lambers Heerspink
Kinderkerk
 
Open Hof Café
Elke vrijdagmorgen  "Open Hof Café"
voor gezelligheid in ongedwongen sfeer.

Van 10.00 - 11.30 uur.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.