PKN
Protestantse Gemeente te Rijssen "Open Hof"
 
Huwelijk  Huwelijk 

Het is een feest als twee mensen kiezen voor elkaar en bewust “ja” zeggen te midden van de familie, vrienden en gemeente, en daarover de zegen van God meekrijgen.

Maar hoe doe je dat, met wie praat je en wie regelt wat?

Ten eerste is het belangrijk om een afspraak te maken met een predikant 
Als je graag getrouwd wilt worden door een van onze eigen predikanten dan moet je een afspraak met hen maken. Wacht daar niet te lang mee. Ook dominees hebben vakantieplannen en dagen die zij graag vrij willen houden. 

En mocht je in de kerkzaal van de Open Hof willen trouwen dan is het ook belangrijk om te weten of de kerk op jullie trouwdag beschikbaar is.

De kerk vraagt voor het gebruik van de kerkzaal een bepaald bedrag. In dat bedrag zijn de kosten voor een predikant, de organist en de koster inbegrepen. Hiervan wordt ook de huwelijksbijbel betaald. 
Let op….wanneer je een predikant en/of organist kiest van buiten dan levert dat geen korting op! 

Mogelijk heb je ook nog wensen ten aanzien van de catering, omdat je wilt dat een groep gasten koffie krijgt voor de dienst, al dan niet met een broodje. Of: misschien wil je de receptie in het kerkgebouw houden? Dat kan wel, het kost alleen extra geld.
Over de mogelijke kosten kun je contact opnemen met de kerkrentmeesters. 
En als het dan zover is dat de trouwdatum inzicht komt dan zullen er een aantal gesprekken plaatsvinden tussen het bruidspaar en de predikant, waarin de invulling en wensen voor de dienst ruim aan bod kunnen komen.  Ook zal er in die tijd een gesprek met de wijkouderling plaatsvinden. 
Samen met elkaar hopen wij er een onvergetelijke viering van de maken, in het Licht van Gods liefde. 
Geen lid?
Als je geen lid bent van de Open Hof, maar wel gebruik wilt maken van onze kerkzaal dan kun je contact opnemen met de beheerder  beheerder@openhof-rijssen.nl

Je kunt dan eventueel de voorganger van je eigen keuze (dominee, priester, pastoraal werker) meenemen en huurt bij ons dan alleen het  gebouw.
 
terug
 
 
Activiteiten

Komende kerkdiensten en voorgangers:

Alle diensten vangen om 10.00 uur aan.

Zondag 02 oktober 
Ds. J.A.D. van der Boom, Hummelo
10.00 u. 
op kerk tv en kerkradio


Zondag 09 oktober 
Ds. W. Oosterhof, Wierden

Zondag 16 oktober 
Ds. Dirk van Keulen, (Doopdienst)

Zondag 23 oktober 
Ds. A. Reitsma, Enschede

Zondag 30 oktober
Ds. Astrid Gouma
(Bevestiging en afscheid ambtsdragers)

Zondag 06 november

Dr. M.G. de Vries-Smelt, Wierden
 
Open Hof Café
Elke vrijdagmorgen  "Open Hof Café"
voor gezelligheid in ongedwongen sfeer.

Van 10.00 - 11.30 uur.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.